תוספי תזונה
ויטמינים ומינרלים נמצאים במזונות מן הצומח ומן החי, הם נדרשים לשם פעילות תקינה במערכות גופנו, כגון: בניית איברים מסוימים, מוליכות חשמל, ריפוי פצעים, גדילה, מערכת חיסונית מאוזנת, והתפתחות תקינה אצל ילדים ועוד.
חוסר בויטמינים ומינרלים עלול להיגרם בעיקר עקב הרגלי תזונה לקויים, מזון מעובד ומתועש, מתח ודחק, שימוש נרחב בתרופות, דיאטות "כאסח", עישון ואלכוהול.
גופנו לא מייצר ויטמינים ומינרלים, ולכן עלינו לשמור על אספקה נאותה ויומיומית מתזונה ובמידת הצורך גם מתוספים, בכדי למנוע חוסרים שעלולים לגרום בסופו של דבר למחלות כרוניות.
אני מזמינה אותך לרדת במשקל, להרגיש את האנרגיה המתחדשת בגופך ואת קלילות הגוף עם סיום הטיפול.
למי יתאימו תוספי תזונה?
תרופות הגורמות לשחיקת רכיבים ספציפיים:
תוספי תזונה לתמיכה במערכת החיסון:
לתוספי תזונה מסוימים כגון ויטמין C, ויטמין A, אבץ, ביופלבנואידים, ויטמיני B ושום, יש השפעה מיטיבה על רוב הזיהומים החיידקיים והנגיפיים, במיוחד כשנוטלים אותם בשלביה הראשונים של התפתחות המחלה.
פרוביוטיקה - החיידקים הטובים שנמצאים במעיים. לחיידקים אלו תפקיד חשוב, הם עומדים בחזית נגד החיידקים הרעים כגון: E.COLI, סטפילקוקוס, סלמונלה, קנדידה ועוד. וגם מחזקים את מערכת החיסון ע"י זיהוי מזהמים הבאים במגע עם רירית המעי וניטרולם.
הריון והנקה:
עוד מתקופת טרום ההיריון מומלץ להפסיק להשתמש בתרופות, להימנע מעישון ומצריכת אלכוהול שהשפעתם נמשכת זמן רב. כדאי גם להימנע מנטילת ויטמין A בכמות העולה על 10,000 יחב"ל אשר עשוי להגביר את הסיכון למומים מולדים.
יש להקפיד על משמעת תזונתית מוקפדת ונכונה וכמובן להקפיד על שתיית מים-1 ליטר לכל 22.5 ק"ג. חשוב להפחית את כמות צריכת הקפאין בקפה (לא יותר מאחד ביום), בשוקולד ובתה.
חומצה פולית - מקבוצת ויטמיני B, הוכח שביכולתה להוריד סיכון למומים חמורים בעובר וחיונית להתפתחות תקינה של המוח. ע"פ המלצת משרד הבריאות יש ליטול כתוסף תזונה 400 מק"ג חומצה פולית ביום החל משלושה חודשים לפני הכניסה להריון ולהמשיך ליטול במשך כל השליש הראשון להריון.
ברזל - חשוב לזכור שעם השבועות המתקדמים נפח הדם בגוף האישה ההרה גדל, עלייה זו מחייבת את גופה של האם בייצור כדוריות דם ורכיבי דם נוספים באופן מוגבר.
הברזל הוא מרכיב מאוד חשוב בתהליך זה, ולכן לנשים שמאגרי הברזל שלהן מלכתחילה בחוסר עלולה להתפתח אנמיה. לכן כדאי ועדיף לכלל הנשים בהריון ליטול תוסף ברזל (ממקור צמחי).
סידן - העובר הגדל ברחם אימו צריך מינרל זה בכדי לבנות עצמות וסחוסים. גם אם לאם יהיה חוסר, העובר ייקח את שלו, ולכן כדאי לשמור על תזונה עשירה בסידן (בעיקר מטחינה גולמית ושקדיה) כן, כדאי ליטול מולטי ויטמין-מינרל המכיל סידן.
לאחר הלידה ישנו חלון הזדמנויות לספיגת סידן בגוף האישה למשך חצי שנה (!), בחודשים אלו גוף האישה צריך להתאושש ולהתחזק, לכן אמליץ להקפיד על תזונה נאותה המספקת סידן באופן יומיומי או ליטול תוסף בכדי להקטין את הסיכוי לאוסטאופורוזיס בעתיד.
אומגה 3 - חומצת שומן זו חיונית להתפתחות תקינה של מוח העובר, מערכת העצבים והעיניים.
מומלץ הן לנשים הרות והן לנשים מניקות.
נשירת שיער:
כמובן שישנם המון סיבות אפשריות לנשירת שיער ולכן מגוון אופציות לטיפול, בדר"כ בסיס הטיפול יהיה תזונתי, אך גם לתוספי התזונה יש מה להציע עקב חוסרים תזונתיים משמעותיים הגורמים לדלדול המאגרים ומכאן לנשירת השיער.